Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utan invandring stannar Sverige

Föreläsning

Under de senaste åren har debatten om invandringen till Sverige varit intensiv. Trots det är det sällan som debatten tar hänsyn till den forskning som finns om hur invandring påverkar Sverige. Jesper Strömbäck, professor i journalistik och politisk kommunikation vid Göteborgs universitet, berättar om denna forskning, som visar att invandring på flera olika sätt bidrar till att stärka och utveckla Sverige.

Under de senaste åren har debatten om invandringen till Sverige varit intensiv. Trots det är det sällan som debatten tar hänsyn till den forskning som finns om hur invandring påverkar Sverige. Samtidigt finns det mycket forskning om detta, och den visar att invandring på flera olika sätt bidrar till att stärka och utveckla Sverige. Så har det varit historiskt och så är det idag. I den här föreläsningen kommer Jesper Strömbäck att berätta om forskning om hur invandring och mångfald påverkar och bidrar till att utveckla Sverige, bland annat när det gäller företagande, tillgång till arbetskraft och kompetens på arbetsmarknaden, handel med omvärlden och kreativiteten i samhället.
 
 
Föreläsningen arrangeras i samarbete mellan Göteborgs universitet, Folkets Hus Hammarkullen, Folkhögskolan i Angered och ABF Göteborg,


Datum: torsdag 171116 kl 18-20
Plats: Folkets hus Hammarkullen, Hammarkulletorget 62 B, ANGERED

Föreläsare: Jesper Strömbäck är professor i journalistik och politisk kommunikation vid Institutionen för journalistik, medier och kommunikation vid Göteborgs universitet. 2011¿2013 var han huvudsekreterare för den dåvarande regeringens Framtidskommission. Han har skrivit mer än 200 böcker, rapporter, kapitel och vetenskapliga artiklar som handlar om journalistik, politisk kommunikation och opinionsbildning. 2016 gav han ut boken ¿Utan invandring stannar Sverige¿.

Datum: 2017-11-16

Kategorier: Forskning, Mångfald, Samhällsvetenskap, Media/Journalistik

Arrangör: International Centre, Göteborgs universitet

Plats: Folkets hus Hammarkullen, Hammarkulletorget 62 B, ANGERED

Kontaktperson: Elizabeth George

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-04-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://museion.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/kalendarium-detalj/?eventId=70136563018
Utskriftsdatum: 2018-02-18