Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nordic Biennial Symposium

Symposium

GIBCA och Akademin Valand bjuder in till ett symposium om nordiska konstbiennaler. Vilka är möjligheterna och utmaningarna för biennalformatet i en nordisk kontext och hur ser framtidens biennaler ut?

GIBCA och Akademin Valand bjuder in till ett symposium om nordiska konstbiennaler. Vilka är möjligheterna och utmaningarna för biennalformatet i en nordisk kontext och hur ser framtidens biennaler ut?

Med Göteborg International Biennial for Contemporary Art (Sverige), Lofoten International Art Festival (Norge), Momentum (Norge), Bergen Assembly (Norge), Reykjavik Art Festival (Island), The Photographic Artists¿ Association (Finland) och Brandts Fotobienniale (Danmark).
Keynote med Maria Lind, chef på Tensta Konsthall och konstnärlig ledare för den 11e upplagan av Gwangju Biennale. Frågestund och avslutande diskussioner med Andrea Philips, PARSE professor på Akademin Valand.

Symposiet genomförs med stöd av Nordisk Kulturkontakt.

Symposiet är på engelska.

---

Program

10:00 Kaffe

10:30 Stina Edblom, konstnärlig ledare för GIBCA, och Andrea Phillips, PARSE Professor på Akademi Valand, hälsar välkomna.

10:40 Introduktion med Andrea Phillips, kartläggning av biennalproduktionens utmaningar och möjligheter idag.

11:00 Huvudtalare: Maria Lind, Verksamhetschef för Tensta Konsthall och konstnärlig ledare för den 11e upplagan av Gwangju Biennalen: Vad är framtidens biennal?

11:45 Lunchpaus

12:30 Presentationer med GIBCA, LIAF, Momentum och Bergen Assembly
- Vilka är möjligheterna och utmaningarna för biennalformatet i en nordisk kontext? Den här frågan diskuterar nuvarande biennalformat, strategier och utmaningar hämtade från den nordiska regionen.
- Vad är framtidens biennal? Den här frågan tar upp möjliga alternativa biennalmodeller, och pekar på nya visioner för framtidens biennaler.

13:00-13:15 Frågestund - med Andrea Phillips som moderator

13:15-13:45 Presentationer av Reykjavik Art Festival, The Photographic Artists' Association och Brandts Fotobienniale
- Vilka är möjligheterna och utmaningarna för biennalformatet i en nordisk kontext? Den här frågan undersöker nuvarande biennalformat, strategier och utmaningar hämtade från den nordiska regionen.
- Vad är framtidens biennal? Det här frågan tar upp möjliga alternativa biennalmodeller, och pekar på nya visioner för framtidens biennaler.
13:45-14:00 Frågstund modererad av Andrea Philips

14:00-14:15 Avslutande kommentarer med Andrea Phillips

Datum: 2017-03-29

Tid: 10:00 - 14:15

Kategorier: Konst

Plats: Akademin Valand, Vasagatan 50
Glashuset, ingång via Chalmersgatan 4

Evenemangslänk: Läs mer om Nordic Biennial Symposium

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-04-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://museion.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/kalendarium-detalj/?eventId=70136427014
Utskriftsdatum: 2018-01-21