Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Open week - Talk/Workshop: Designkanalen

Föreläsning, Workshop

Under Open Week kommer Designkanalen i samarbete med studenter från HDK att utforska mönsterskapande och screentryck tillsammans med Designverkstan från Blå Stället. Är du nyfiken på Designverkstan? Följ med på #patternlibraryofdesignverkstaden och träffa oss på HDK 25 november för att se när vi screentrycker.

Ett mönster kan berätta en historia. Och det berättar mycket om den tid och plats det skapades. Vilka intryck kommer framtidens designers göra? Vad kommer de berätta om dagens samhälle och den verklighet vi lever i?

Under Open Week kommer Designkanalen* i samarbete med studenter från HDK att utforska mönsterskapande och screentryck tillsammans med Designverkstan från Blå Stället**. Målet är att ta fram ett bibliotek av fem mönster för Designverkstan som senare kommer resultera i nya produkter.

Är du nyfiken på Designverkstan? Workshopen startar den 6 november på Blå Stället i Angered och då kan du också följa oss på #patternlibraryofdesignverkstan. Under Open Week är vi på HDK och den 25 november kan du träffa oss i screentrycksateljén. Alla intresserade är välkomna dit. Kollektionen kommer senare att ställas ut på Blå Stället.

Följ de blivande mönsterskaparna på @designkanalen (Facebook och Instagram) och under #patternlibraryofdesignverkstan för att ta del av framtidens mönster.

The Pattern Library of Designverkstan är ett samarbete mellan Blå Stället, Designkanalen och HDK.

*Vilka är Designkanalen? Vi vill att fler än de som vanligtvis utbildar sig och jobbar som designers ska ta steget att göra det. Designkanalen kopplar ihop unga talanger, designskolor och företag. Tillsammans kan vi arbeta för ett gemensamt mål - att framtidens designvärld ska spegla dagens svenska samhälle.

**Designverkstan är en grupp kvinnor (16-21 år) som är intresserade av att sy och sticka. De träffas en gång I veckan på kulturhuset Blå Stället I Angered.

Datum: 2017-11-25

Tid: 12:00

Kategorier: Konst, Konst- och bildvetenskap

Arrangör: The Pattern Library of Designverkstan är ett samarbete mellan Blå Stället, Designkanalen och HDK.

Plats: HDK, Kristinelundsgatan 6-8

Evenemangslänk: Läs mer om Open week - Talk/Workshop: Designkanalen

Kontaktperson: Helena Baude

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-04-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?