Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

UGU-Utvärdering Genom Uppföljning: erfarenheter från snart sex decennier

Föreläsning

Professor emeritus Allan Svensson, som var med och startade UGU-projektet 1961 berättar om hur projektet kom till samt ger exempel på vad det betytt för forsknings- och utredningsverksamhet under snart sex decennier.

UGU står för "Utvärdering Genom Uppföljning" och är en av landets största forskningsdatabaser inom utbildningsområdet. UGU är ett led i den nationella utvärderingen av skolan men UGU:s data används också i samhällsvetenskaplig och social forskning i bred mening. I databasen finns anonymiserade uppgifter om riksrepresentativa stickprov av skolelever från nio årskullar, födda mellan 1948 och 1998. Det speciella med UGU är den longitudinella designen, dvs att samma individer följs från mellanstadiet och upp genom utbildningssystemet. Den longitudinella designen är särskilt användbar för den som undrar varför olika elever tar olika vägar genom utbildningssystemet eller om det spelar någon roll vilken väg man tar för hur det går senare i livet.

http://ips.gu.se/forskning/forskningsprojekt/ugu

Datum: 2017-11-27

Tid: 15:00 - 17:00

Kategorier: Pedagogik och didaktik

Arrangör: Kollegiet Förutsättningar, Utbildning och Resultat - Kvantitativ forskning om de klassiska pedagogiska frågorna

Plats: Pedagogen, Västra hamngatan 25
BE015

Evenemangslänk: Läs mer om UGU-Utvärdering Genom Uppföljning: erfarenheter från snart sex decennier

Kontaktperson: Anna-Maria Fjellman

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-04-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?