Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Bilden av psykiatrin - medborgare utan inflytande

Seminarium

I ett demokratiskt samhälle betraktas medborgarnas inflytande över sina egna liv som en självklarhet. Men i den medicinska och sociala praktiken är det inte alltid det. För människor med allvarliga psykiatriska diagnoser har det, trots goda föresatser, mött stora svårigheter att förverkliga idén om ett sådant inflytande.

Personcentrerad psykosvård - PCPC - är ett fullskaligt försök att på en psykosverksamhets akutavdelningar pröva ett nytt sätt att lyssna på patienter och närstående och att följa upp resultaten i akademisk forskning.

Till seminarierna skickas personliga inbjudningar ut. Antalet platser är begränsat. Skulle du vilja delta i något av dem om plats finns skriv till jonseredsherrgard@gu.se och meddela det.

Anders Printz var tidigare regeringens psykiatrisamordnare och är i dag kanslichef på Vårdförbundet. Lennart Lundin är psykolog och förste vice ordförande i Schizofreniförbundet. Katarina Allerby är sjuksköterska i Nå ut-teamet i Göteborg, Andreas Lann sjuksköterska på Psykiatri psykos och Johanna Sandström anhörigrepresentant i PCPC:s referensgrupp.

Datum: 2017-11-14

Tid: 09:30 - 16:00

Kategorier: Samverkan

Arrangör: Jonsereds herrgård/Göteborgs universitet och Schizofreniförbundet

Plats: Jonsereds herrgård, William Gibsons väg 21

Kontaktperson: Eva Staxäng

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-04-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?