Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hotet mot humaniora

Seminarium

Vilken roll spelar humaniora i vår samtid och för vem bedrivs humanistisk forskning? På universiteten finns ett tryck på forskarna att publicera artiklar i internationella tidskrifter snarare än längre monografier på svenska.

Samtidigt får kultursidorna ett allt trängre utrymme i dagstidningarna och humanistiska utbildningar på gymnasiet minskar i omfattning. Humanioras uppdrag att vara en del av samtalet med en bredare allmänhet verkar vara hotat i takt med att dessa traditionella arenor försvinner. Är det dags att definiera om humanioras uppdrag, finna nya arenor eller bör vi i stället försvara dess egenart?

Till seminarierna skickas personliga inbjudningar ut. Antalet platser är begränsat. Skulle du vilja delta i något av dem om plats finns skriv till jonseredsherrgard@gu.se och meddela det.

Ida Östenberg är docent i antikens kultur och samhällsliv vid Göteborgs universitet och Mikael van Reis kritiker och tidigare kulturchef på Göteborgs-Posten.

Datum: 2017-11-27

Tid: 12:00 - 16:00

Kategorier: Samverkan

Arrangör: Jonsereds herrgård/Göteborgs universitet

Plats: Jonsereds herrgård, William Gibsons väg 21

Kontaktperson: Eva Staxäng

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-04-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?