Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Etik- och värdeutmaningar i antibiotikaresistensarbete, forskning och politik

Konferens

Detta symposium är öppet för alla med intresse för dessa frågor och presenterar internationellt ledande forskare på området från Australien, Kanada, Nederländerna, Storbritannien, Sverige, Tyskland, och USA.

Symposium 15-16 November

Aulan, Vasaparken, Göteborgs universitet

Antibiotikaresistens är enligt världshälsoorganisationen WHO en global utmaning som allvarligt hotar den moderna medicinens framsteg och människors hälsa. Arbetet med att bromsa resistensutveckling och hantera problem på grund av uppkommen resistens aktualiserar många svåra etik- och värdefrågor på alla nivåer, från sjukvårdens vardag till global politik. Detta symposium är öppet för alla med intresse för dessa frågor och presenterar internationellt ledande forskare på området från Australien, Kanada, Nederländerna, Storbritannien, Sverige, Tyskland, och USA.
Symposiet är avgiftsfritt, men kräver förhandsanmälan då antalet platser är begränsat. Sista anmälningsdag: 20 oktober. Mer information, program och elektroniskt anmälningsformulär finns här:
http://care.gu.se/conference-in-ethics--nov-2017

Symposiet arrangeras av Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori i samarbete med Centrum för antibiotikaresistensforskning, CARe, som inrättades 2016 och innefattar tvärvetenskaplig forskning och utbildning över sex fakulteter, samt samverkan med samhällsaktörer och näringsliv.

Datum & tid: 2017-11-15

Kategorier: Medicin

Arrangör: Inst för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori och Centrum för antibiotikaresistensforskning

Plats: Universitetsbyggnaden Vasaparken, Universitetsplatsen 1
Aulan

Evenemangslänk: Läs mer om Etik- och värdeutmaningar i antibiotikaresistensarbete, forskning och politik

Sista anmälningsdag: 2017-10-20 kl. 13:00.

Avgift: Gratis

Kontaktperson: Kristian Kvint

Telefon: +46 31 342 4655

Registreringstiden för detta evenemang har gått ut

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-04-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?