Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

FULLSATT - Påven som kom ner på jorden

Seminarium

Sedan den argentinske påven Franciskus i mars 2013 tillträdde sitt ämbete befinner sig den katolska kyrkan i en ny fas. Franciskus har tagit avstånd från all pompa och ståt kring den heliga stolen och vänder sig först och främst till fattiga och behövande.

I världssamfundet är han en stark röst för social och ekonomisk rättvisa, för ett solidariskt mottagande av migranter, för ett gemensamt ansvar för miljön och för världsfreden. Han håller också på att reformera Vatikanen, kyrkans maktcentrum, för att göra den mer öppen och transparent. Allt detta skaffar honom både följare och fiender.

Till seminarierna skickas personliga inbjudningar ut. Antalet platser är begränsat. Skulle du vilja delta i något av dem om plats finns skriv till jonseredsherrgard@gu.se och meddela det.


Kristina Kappelin är journalist och författare och har arbetat i Italien i många år. Hösten 2016 kom hennes bok "Påven som kom ner på jorden" som beskriver Franciskus och den katolska kyrkan på ett nytt och överraskande sätt.

Datum: 2017-03-29

Tid: 12:00 - 16:00

Kategorier: Samverkan

Arrangör: Jonsereds herrgård/Göteborgs universitet och Folkuniversitetet

Plats: Jonsereds herrgård, William Gibsons väg 21

Kontaktperson: Eva Staxäng

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-04-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?