Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Universitetet i media

Mediabevakningsföretaget Retriever utför en kontinuerligt uppdaterad sammanställning av hur Göteborgs universitet skildras i media.

Aktuella pressklipp

Fler känner sig trygga i Angered

[2018-01-23] Den nya trygghetsundersökning för 2017 visar att den upplevda tryggheten ökat i Angered. Åtta av tio av de 1 000 personer som tillfrågats uppger att de känner sig trygga.

[Göteborgs-Posten]

Väljarna: Det oroar vi oss över inför valrörelsen

[2018-01-23] Väljarna oroar sig för smutskastning och vill se mer fokus på sakfrågorna. Metro har undersökt vad vi helst vill att valrörelsen 2018 präglas av. Valåret 2018 är igång.

[Metro]

Hälften av ST-läkarna upplever arbetsrelaterad stress / 23 JAN 2018

[2018-01-23] ST-läkaren Karin Pokorny har undersökt i vilken omfattning ST-kollegorna i allmänmedicin upplever arbetsrelaterad stress. Hon har även undersökt om det finns några skillnader beroende på läkarens kön och vårdcentralens driftsform.

[Läkartidningen]

Två professorer prisas

[2018-01-23] Ingmar Skoog, professor vid Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet, får Alzheimerfondens stora forskningspris på 2,5 milj kr.

[Svenskt demenscentrum]

Nu startas GOKAP Invest!

[2018-01-23] Grundarna, som består bl.a. av entreprenören Claes Holmberg, GU Ventures AB, samt Göteborg Corporate Finance AB, meddelar att GOKAP Invest AB (publ) har startats med syfte att investera i nya innovativa företag i Västsverige.

[Tanalys]

Tryggheten ökar i Angered

[2018-01-23] Åtta av tio personer i Angered känner sig trygga i stadsdelen. Det visar den senaste trygghetsundersökningen som genomförts i området. I undersökningen som genomfördes under september och oktober har sammanlagt 1 000 angeredsbor intervjuats.

[GöteborgDirekt]

Högrisk-HPV hos kvinnor måste kunna upptäckas i tid / 23 JAN 2018

[2018-01-23] Josef Azem, forskare, PhD, cytodiagnostiker, Falu lasarett Josef_azem@yahoo.com Dan Hellberg, professor, Centrum för klinisk forskning, Falun Dan.Hellberg@ltdalarna.se Citeras som: Läkartidningen.

[Läkartidningen]

Världspremiär för musikal om Ingrid Bergman

[2018-01-23] Ingrid Bergman var en stark kvinna som gick sin egen väg. Nu har hennes liv blivit musikal och världspremiären äger rum i Linköping den 9 februari. I Norrköping kan man se den från och med den 28 april.

[Linköping News]

Uppsala universitet blir svensk nod i EATRIS

[2018-01-23] Nu blir Sverige - med nationell nod vid Uppsala universitet - fullvärdig medlem i EATRIS, den europeiska forskningsinfrastrukturen för translationell medicin som skapat en helt ny arena för utveckling av medicinska behandlingar och verktyg.

[Uppsala universitet]

Ny metod lyfter fram grönskans betydelse för staden

[2018-01-23] Trots grönskans betydelse för hälsa och miljö har förtätningen av svenska städer under de senaste decennierna lett till att grönskan minskat i våra städer.

[Chalmers]

Tidningar som symbol för media. Foto Carina Elmäng.
Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-11-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?