Sidansvarig: Ekonomienheten

Tipsa en vän

Aktuella stipendier - Göteborgs universitet Till startsida

Aktuella stipendier

Förteckning över stipendier och bidrag för olika kategorier sökande inom alla ämnesområden. Listan är sorterad efter sista ansökningsdag.

Uppdaterad 2020-01-20

20 JAN
Gull & Stellan Ljungberg Foundation Scholarship
Gull & Stellan Ljungbergs Stiftelse lämnar ett stipendium till Svenska Handelskammaren i Storbritannien för att utbilda unga, kreativa affärsbegåvningar inom internationell handel och industri. Stipendiet är en unik möjlighet att få inblick i svensk-brittiskt näringsliv under tolv månader, i världens finanscentrum.
Gull & Stellan Ljungberg Foundation Scholarship

1 FEB
PRECIS uppsatstävling

Skriver du uppsats inom medie- och kommunikationsvetenskap, företagsekonomi eller statsvetenskap vars ämne ryms under rubriken: PR och kommunikation som strategiskt verktyg? Anmäl din uppsats till PRECIS uppsatstävling och visa upp dina resultat för branschen– och ta chansen att vinna 15.000 kr som är priset för den bästa uppsatsen.
PRECIS

15 FEB
Systembolaget - Juniorstipendium

Syftet med stipendiet (50 000 kr) är att stimulera, främja och stärka svensk alkoholforskning som bedrivs inom det humanistiska, samhälls- och folkhälsovetenskapliga vetenskapsområdet. Stipendiet riktar sig till forskare som är i början av sin akademiska karriär, och avhandlingen ska inte vara äldre än tre år. Ansökningsperiod för 2020 års stipendium är 15 december 2019 - 15 februari 2020.
Systembolaget

15 FEB
Systembolagets kunskapspris

Priset går till en enskild alkoholforskare eller en forskargrupp för en betydande insats för alkoholforskningen och som bidragit, eller kan bidra, till att minska alkoholskadorna för individer, grupper och samhället. Samhällsvetenskaplig och folkhälsovetenskaplig alkoholforskning prioriteras. Nomineringen för 2020 pågår 15 december 2019 - 15 februari 2020.
Systembolaget

2 MARS
IVAs HANS WERTHÉN STIPENDIER

Stipendiet avser ett års vetenskapligt arbete på postdoc- eller doktorandnivå, MBA- eller LL.Mstudier i en kvalificerad internationell miljö. Stipendiet är på 100 000–200 000 kronor. Du skall vara cirka 25–35 år och ha en akademisk examen helst lägst på masternivå men gärna doktorsexamen, företrädesvis inom områdena teknik/naturvetenskap
eller ekonomi/juridik. Ansökningsperiod:13 jan - 2 mars 2020.
Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien

13 APRIL
Study a Master's in Europe Scholarship

The scholarship (€5000 ) will be awarded for the fall/autumn semester of 2020 and is open to students from any country who will be studying a master’s degree abroad at a European university or school.
educations.com

15 MAJ
Skyltmax stipendium

Har du en lösning på klimathotet, en idé som förenklar människors stressade vardag eller kanske kan underlätta livet för en småbarnsförälder? Då kan du söka Skyltmax stipendium. Din idé kan vara en fysisk produkt, tjänst eller en kombination av dessa, en metod eller process.
Skyltmax

30 JUNI
Medisera stipendiet

Ett stipendium på 5000 kr som avser fortbildning, utvecklingsarbete eller forskning inom hälsa som syftar till att motverka denna utveckling. Med Medisera stipendiet vill vi uppmuntra främst studenter runt om i Sverige att utveckla hälsoområdet.
Medisera

Stipendier som kan sökas löpande under året

(med reservation för eventuella ändringar)

Formas - Forskningsrådet för miljö, areella näringar och samhällsbyggande

Akutbidrag ska möjliggöra för forskare att angripa akut uppkomna forskningsbehov. Akutbidrag beviljas normalt för maximalt ett år. Vid längre projekt hänvisas till ordinarie ansökningstillfälle. Projektets akuta karaktär ska särskilt kunna styrkas. I övrigt gäller samma regler som för ansökan om bidrag för forskningsprojekt.
Formas

Handelsrådet

Handelsrådet

Riksbankens Jubileumsfond

• Forskningsinitiering - Med forskningsinitiering avses stöd till arrangerandet av olika sorters vetenskapliga möten som konferenser, seminarier, workshops samt till att skapa nya forskarnätverk. Anslagen är främst avsedda för att initiera verksamhet som på ett eller annat sätt ska leda fram till ny forskning inom samhällsvetenskap och humaniora.

Riksbankens Jubileumsfond

Romanusfonden - Stiftelsen för främjande av uppfinnarverksamhet

Stöd till forskning om uppfinnande och uppfinnare.
Romanusfonden

Sidas resestipendium

Studenter och nyutexaminerade vid högskolan som antagits till obetald praktik inom internationella organisationer utanför Sverige, företrädesvis FN:s och EU:s institutioner, kan söka.
studera.nu

Stiftelsen Olle Engkvist Byggmästare

Stiftelsen stöder vetenskaplig forskning i vid bemärkelse. Ansökningar om forskningsanslag kan inges löpande. Styrelsen behandlar ansökningarna sedan de färdigberetts. Styrelsen sammanträder minst fem gånger per år.
Stiftelsen Olle Engkvist Byggmästare

STINT

Initieringsbidrag ges för genomförandet av kortvariga projekt som syftar till uppbyggnaden av nya och strategiskt intressanta internationella relationer. Ansökan kan lämnas fortlöpande under året.
STINT

Wenner-Gren Stiftelserna

Gästföreläsaranslag - Anslagen är avsedda att möjliggöra för svenska forskare eller institutioner att inbjuda utländska disputerade gästföreläsare.
Wenner-Gren Stiftelserna

Vistelsestipendier i Villa Martinson i Jonsered

Vistelsestipendie med boende i Villa Martinson vid Jonsereds herrgård. Stipendiet är tänkt för forskare, doktorander och författare och publicister i vidare mening, vilka behöver tid att arbeta koncentrerat i en inspirerande miljö.
Jonseredsstiftelsen

stipendier@gu.se