Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2019-09-24 10:02

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Forskarutbildning - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utbildning på forskarnivå

En forskarutbildning fördjupar dina kunskaper inom ditt ämne och ger dig vetenskaplig skolning. Efter din forskarutbildning är du en självständig och kritiskt tänkande forskare och har bidragit med ny kunskap till omvärlden.

Forskarutbildningen består av en kursdel och ett avhandlingsarbete. Forskarutbildningen är en viktig del i universitetets uppdrag och ansvar, och som doktorand bidrar du till en betydelsefull del av forskningen vid Göteborgs universitet.

Utbildning på forskarnivå omfattar motsvarade fyra års heltidsstudier (240 högskolepoäng) och leder till en doktorsexamen. Det finns även möjlighet att avsluta utbildningen med en licentiatexamen motsvarande två års heltidsstudier (120 högskolepoäng).

Mer information om utbildning på forskarnivå

Universitetets sidor för antagna doktorander med information om samarbetsavtal, doktorandregler och stipendielänkar

Doktorspromotion - universitetets största högtid

Doktorspromotionen är universitetets största högtid och sker årligen under senare delen av oktober. Då får du som avlagt doktorsexamen din doktorshatt eller lagerkrans under högtidliga former.

Den 19 oktober 2018 promoverades 151 stycken doktorer och elva hedersdoktorer.

Läs mer om doktorspromotionen och våra akademiska högtider

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2019-09-24
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?