Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2020-03-11 16:04

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Gåvor och donationer - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Bidra till framtiden - genom gåva eller donation

Göteborgs universitet är idag ett av landets största lärosäten med över 49 000 studenter och en rikt differentierad forskning.
Ända sedan starten av dåvarande Göteborgs Högskola 1891 har donationer från privatpersoner varit viktiga. Ett exempel är donationen från Oscar Ekman som möjliggjorde byggandet av huvudbyggnaden i Vasaparken.

Göteborgs universitet blir liksom andra universitet alltmer beroende av olika bidragsgivare och stiftelser i takt med att den statliga finansieringen minskat i betydelse. Donationer och gåvor är därför mycket viktiga för stora delar av forskningen och utvecklingen.

Genom att bidra ekonomiskt till universitetet skapar du bättre förutsättningar för en ökad kunskap som kan vara till stor nytta för många – idag och i framtiden.

Läs mer om olika sätt att stödja Göteborgs universitet

Var med och bidra till universitetets forskning och utbildning!

Eva Wiberg, rektor Göteborgs universitetEn gåva betyder så mycket. Den kan vara skillnaden mellan framgång och misslyckande i ett forskningsprojekt eller betyda att en student utanför Europa har möjlighet att kunna bedriva studier vid Göteborgs universitet. Universitetet bedriver också konstnärlig verksamhet som berikar universitetet nationellt och internationellt. När det gäller forskning kan också en liten summa ha avgörande betydelse. Forskning är ofta som att lägga ett pussel med tusentals bitar. Saknas en liten bit kan upptäckten och i slutändan nyttiggörandet av forskningsresultaten utebli.

Göteborgs universitet är ett stort universitet. Vi har tusentals forskare som är verksamma inom breda fält som medicin, naturvetenskap, ekonomi, juridik, samhällsvetenskap, humaniora och konst. Vi har 49 000 studenter varav en del är internationella studenter. Ett bidrag kan innebära en frigörande kraft både på ett personligt och strukturellt plan för de inkommande studenterna. Vi välkomnar ditt stöd till vår verksamhet. Stödet kan se olika ut beroende på vad du själv brinner för. En praktikplats till våra studenter är också ett sätt att stödja. Din insats, oavsett hur stor den är kan ha stor betydelse för verksamheten.

Eva Wiberg
Rektor

Kontaktinformation

Ulrika Nilsson

Filantropi och partnerskap,

Telefon:
070-633 79 73

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2020-03-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?