Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Prorektor

Universitetets prorektor utses av universitetsstyrelsen efter valförfarande inom universitetet. Prorektor är rektors ställföreträdare och förordnandet följer rektors och gäller därmed för tre år.

Helena Lindholm är prorektor vid Göteborgs universitet sedan juli 2012. Hon är professor i freds- och utvecklingsforskning och har tidigare varit dekan vid Samhällsvetenskapliga fakulteten.

Som prorektor har Helena Lindholm särskilt ansvar för områdena internationalisering, arbetsmiljö, jämställdhet och likabehandling. Vidare ansvarar hon för den universitetsgemensamma implementeringen av Vision 2020 samt frågor kring breddad rekrytering.

Helena Lindholm är ordförande i Centrala arbetsmiljökommittén och i arbetsgruppen för fördelning av medel ur Adlerbertska forskningsstiftelsen. Hon är ledamot i styrelsen för svensk Nationell Datatjänst (SND) och sitter i styrgruppen för Göteborgs miljövetenskapliga centrum (GMV) samt Kungliga och Hvitfeldtska stipendiestiftelsen. Hon är därtill medlem i idégruppen Kunskapsmiljö inom Näringslivsgruppen, Göteborg & Co.

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2015-08-17
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?