Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Ökad förståelse för bakteriesamhällen genom nya statistiska metoder

  [2017-02-16] I en ny doktorsavhandling presenteras flera nya statistiska metoder för DNA-baserad analys av mikroorganismer. ¿ Mina metoder ökar vår förståelse för hur bakteriesamhällen är organiserade och fungerar, säger Viktor Jonsson, doktorand vid Göteborgs universitet.

 • Nytt centrum sätter fokus på global migration

  [2017-02-16] En mer nyanserad och faktabaserad samhällsdebatt om migrationens för- och nackdelar utifrån ett samhälls- och individperspektiv. Det är en av tankarna med det nya centrum för global migration som nu inrättas vid Göteborgs universitet.

 • Nytt centrum sätter fokus på global migration

  [2017-02-16] En mer nyanserad och faktabaserad samhällsdebatt om migrationens för- och nackdelar utifrån ett samhälls- och individperspektiv. Det är en av tankarna med det nya centrum för global migration som nu inrättas vid Göteborgs universitet.

 • Utredning föreslår att GU:s båda marina forskningsstationer blir kvar

  [2017-02-15] Det finns goda förutsättningar för Göteborgs universitets två marina forskningsstationer - Kristineberg och Tjärnö - att utvecklas till ett framtida forsknings- och innovationsnav för det marina klustret i Västsverige. Det är en av slutsatserna i den rapport om Sven Lovén Center som utredaren Axel Wenblad presenterade på onsdagen den 15 februari.

 • Forskar om evolution och alger

  [2017-02-14] Tre frågor till Ricardo Pereyra vid institutionen för marina vetenskaper som antagits som oavlönad docent i biologi med inriktning mot marin ekologi vid Naturvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet.

 • Rekryteringen av ny prorektor igång

  [2017-02-14] Universitetsstyrelsen beslutade vid sitt möte igår, torsdagen 16 februari, att påbörja rekryteringen av en ny prorektor för Göteborgs universitet.

 • Forskar om hur stadsklimatet påverkas

  [2017-02-13] Tre frågor till Fredrik Lindberg vid Institutionen för geovetenskaper som antagits som oavlönad docent i naturgeografi vid Naturvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet.

 • Internflyktingar på Sri Lanka

  [2017-02-13] Återetableringsprocesser på Sri Lanka påverkas av en rad olika faktorer som beslutsfattare behöver ta hänsyn till. Det konstateras i en avhandling från Göteborgs universitet.

 • Lär av historien - det omöjliga är möjligt

  [2017-02-13] Visst kan vi lära av historien. Det var forskarna Helene Lööw, Arne Jarrick och Christer Mattsson överens om under Historiedagen. Frågan är vad. - Historien återupprepar sig aldrig. Om det är något den lär oss är det att det omöjliga alltid är möjligt, säger Helene Lööw.

 • Globala studier inleder samarbete med Utrikespolitiska Institutet

  [2017-02-13] Institutionen för globala studier (IGS) har inlett ett samarbete med Utrikespolitiska Institutet (UI) och deras forskningsprogram, Global politik och säkerhet.

 • Forskardagen gav breddad syn på det kulturvetenskapliga fältet

  [2017-02-10] Onsdagen den 8:e februari anordnade institutionen för kulturvetenskaper en forskardag, där 40 forskare från institutionens alla ämnen presenterade sina forskningsprojekt.- Det blev som jag hade hoppats, att folk gick mellan olika presentationer och var nyfikna på andras forskning, säger initiativtagaren Karin Wagner.

 • Viktigt behålla en mångfald av livsmiljöer i havet

  [2017-02-09] Att kunna behålla flera olika livsmiljöer inom ett ekosystem har stor betydelse för att systemet ska fungera bra. Det visar ny forskning från Göteborgs universitet och Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU.

Fler nyheter

Kontaktinformation

Ulrika Lundin, pressekreterare

Box 100, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Universitetsbyggnaden, Vasaparken

Telefon:
031-786 67 05
0707-75 88 51

Sidansvarig: Ulrika Lundin|Sidan uppdaterades: 2015-11-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?