LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare

Institutionen för odontologi bedriver utbildning av tandläkare, tandhygienister och tandtekniker på grund/-och avancerad nivå. Samtliga utbildningsprogram leder fram till en yrkesexamen såväl som en generell examen. Vid institutionen bedrivs även forskning och forskarutbildning inom odontologisk vetenskap samt efterutbildningsaktiviteter. Institutionen samverkar med Folktandvården Västra Götaland i den kliniska delen av grundutbildningen och i klinisk forskning.

Institutionen för odontologi vid Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet, söker nu en forskare, med placering vid avdelningen för oral mikrobiologi och immunologi.

Arbetsuppgifter

Forskningen omfattar projekt rörande inflammatoriska processer/celler, i synnerhet neutrofila granulocyter och deras interaktioner med olika mikroorganismer. Den sökande kommer driva egna forskningsprojekt inom en större forskningsgrupp och även handleda doktorander och mastersstudenter. I anställningen ingår ett undervisningsuppdrag (20%) med teoretisk och laborativ undervisning av institutionens studenter.

Kvalifikationer

Den sökande skall vara disputerad inom ett för forskningen relevant fält och ska efter disputation ha omfattande dokumenterad erfarenhet av experimentell forskning på humana immunceller (i synnerhet fagocyter) isolerade från blod och vävnad. Ytterligare ska den sökande ha dokumenterade erfarenheter av undervisning och handledning på grund-, avancerad, forskarnivå. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är tillsvidare, heltid, med placering vid avdelningen för oral mikrobiologi och immunologi.

Kontaktuppgifter

Kontakta professor Johan Bylund, tfn 031-786 5018, för ytterligare information om anställningen.

Fackliga organisationer

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Till ansökan ska bifogas CV inklusive publikationslista samt pedagogiskt sammanställning.

Ange namn på minst 2 referenspersoner, inklusive befattning, samt kontaktuppgifter (telefon samt e-post).

Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.