LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskare i fysik med inriktning mot magnetiskt inställbara chirala magnetoplasmoniska och magneto-dielektriska nanoantenner.

Institutionen för fysik finns lokaliserad på Chalmersområdet i Johanneberg och har cirka 80 medarbetare. Forskningen vid institutionen är fokuserad inom ämnena atom- och molekylär fysik, kondenserade materiens fysik, spinntronik, komplexa system samt biofysik. Utbildningen på institutionen inkluderar undervisning på kandidat- och mastersprogram i fysik, fysik på lärarutbildningar och kurser i fysik som riktar sig till allmänheten. Ett nära samarbete med andra institutioner inom den naturvetenskapliga fakulteten och Fysikcentrum i Göteborg skapar en innovativ miljö för alla institutionens forskare och studenter. Mer information om verksamheten på institutionen hittar du här: www.physics.gu.se.

Arbetsuppgifter
Alexandre Dmitriev forskargrupp arbetar vid korsningen av nanoplasmonik och nanomagnetism (den snabbt växande forskningsfält som kallas "magnetoplasmonik"), som producerar magnetiskt styrda optiska plattformar och studerar påverkan av nanoplasmoner på magnetism. Gruppen är också aktiv i att utveckla nya bottom-up nanotillverkningsmetoderna, och i forskning om avancerad solceller.

Publikationer:

Projektet kommer att utveckla bottom-up ytor, som produceras med hole-mask kolloidalt litografi, som är byggda med magnetoplasmoniska kirala nano-antenner. Deras optiska egenskaper därefter finjusteras genom det pålagda magnetfältet.

Du förväntas att tillverka magnetoplasmoniska antenner med hole-mask colloidal litografi, och mäta optiska och magneto-optiska effecter med dessa antenner.

Kvalifikationer
Krav på stor erfarenhet med renrumsnanotillverkning med hole-mask colloidal litografi av kirala nanoantenner, nanoplasmonik, magnetoplasmonik, optiska måttningar och MOKE spektroskopi.
Krav på stor erfarenhet med experimentella nanoplasmonik (nano-optik), magnetoplasmonik och optomagnetism, renrumsbaserade nanotillverkning med hole-mask colloidal litografi av kirala antenner.

Anställning
Anställningen är en tidsbegränsad tjänst som forskare i fysik t.o.m. 2018-09-14. Anställningen är på 100% med placering vid Institutionen för fysik. Tillträde sker omgående.

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta
Clara Wilow Sundh, Personaladministratör
clara.wilow.sundh@physics.gu.se

Fackliga organisationer

Ansökan

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.