Sinnenas musik - en doft av toner

Seminarium

Hur luktar musik? Vilka aromatiska associationer väcker en visa eller en schlager som man hörde i sin barndom när man många år senare lyssnar på den?

Vid det tredje Jonseredsseminariet i serien Sinnenas musik är det mot doften uppmärksamheten kommer att riktas. Vad betyder den för en musikalisk upplevelse?
Kan man med hjälp av doftminnet lära sig en sång eller ett pianostycke?

Till seminarierna skickas personliga inbjudningar ut. Antalet platser är begränsat. Skulle du vilja delta i något av dem om plats finns skriv till jonseredsherrgard@gu.se och meddela det.

Inledare:
Mats Bender är professor emeritus vid Högskolan i Skövde och ledde under många år luktforskningen vid Skövde Universitetssjukhus.
Daniel Berg och Tobias Granmo är musiker och lärare vid Högskolan för scen och musik vid Göteborgs universitet

Datum: 2017-02-23

Kategorier: Samverkan