Aktuellt

Här hittar du senaste nytt från Göteborgs universitet. Evenemang och händelser som öppna föreläsningar, disputationer, föreställningar, konferenser, konserter och nyheter aktuella stipendier.

• Även fiskar kan få värmeslag

[2017-04-28] Fiskar kan anpassa sig till ökande havstemperaturer, men inte alla. Det finns risk för att hela populationer kan dö ut när klimatet förändras. Och det är troligen fiskens hjärta, som avgör i hur varmt vatten en fisk kan leva. Det visar ny forskning från Göteborgs universitet.

• Pam Fredman utreder framtidens styrning av universitet och högskolor

[2017-04-27] Göteborgs universitets rektor Pam Fredman har fått regeringens uppdrag att se över och föreslå ett nytt styr- och resurstilldelningssystem för Sveriges universitet och högskolor. Det beslutade regeringen i dag, torsdag 27 april. Utredningen ska presenteras i december 2018.

• Ny riskgradering ska skydda diabetespatienters fötter

[2017-04-27] Ett hårt mallat webbformulär med frågor om fotsår, deformiteter och liknande problem tas snart i bruk för att bättre skydda fötterna på personer med diabetes. Verktyget är ett resultat av forskning vid Sahlgrenska akademin.