Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Universitetet i media

Mediabevakningsföretaget Retriever utför en kontinuerligt uppdaterad sammanställning av hur Göteborgs universitet skildras i media.

Aktuella pressklipp

Fel att låta 24 timmar avgöra elevers betyg

[2017-06-29] En elev har över 2000 timmar undervisning under högstadiet. Nu föreslår regeringen att endast 24 av dessa timmar ska avgöra slutbetyget i nian.

[Örebro universitet]

Ministerbesök på sommarforskarskola

[2017-06-29] Den 28 juni besökte Anna Ekström,gymnasie- och kunskapslyftsminister, Unga Forskares och AstraZenecas sommarforskarskola som arrangeras vid Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm.

[IKEM]

Forskare: Människan kan bli äldre än man tidigare trott

[2017-06-29] Forskare tror nu att vi kan bli äldre än vad man tidigare trott. I höstas satte ett par amerikanska forskare i tidskriften Nature gränsen vid 115 år.

[Omni]

Arbetet med programhandling för Naturvetenskap Life har startat

[2017-06-29] Den 16 juni tecknade Göteborgs universitet ett projekteringsavtal med Akademiska hus om ett nytt hus för livsvetenskaper på Medicinareberget.

[Medarbetarportalen]

Nytt oroväckande fynd av penselkrabba

[2017-06-29] Efter dna-analys talar det mesta för att ännu en penselkrabba hittats utmed kusten i Bohuslän. Krabban hittades av skolelever i Stenungsund och är det första fyndet i år. Det finns en risk att den är född i svenska vatten.

[SVT Nyheter Väst]

Fel att låta 24 timmar avgöra elevers betyg

[2017-06-29] Skolexperter: Att låta de nationella proven styra är en rejäl tankevurpa av regeringen Skolexperter dömer ut regeringens förslag om att låta nationella proven få större påverkan på elevernas betyg: En elev har över 2000 timmar undervisning

[Aftonbladet]

Marcus Lind, Sahlgrenska Akademin, får hedervärt Jubileumspris från Sv Läkaresällskapet för sin forskning kring diabetes typ 1 och 2. 150 000 SEK

[2017-06-29] I år går Svenska Läkaresällskapets stora Jubilemspris till forskare inom diabetesområdet. Det händer kanske vart 5:e år - och nog nu framöver än mer ofta.

[Dagens Diabetes]

Studie: Tidig övervikt kan kopplas till högre strokerisk

[2017-06-29] Nu visar ytterligare en studie på samband mellan övervikt i puberteten och hjärt- kärlsjukdomar längre fram i livet.

[MåBra]

Lektor Lotten Svensson drar in miljoner

[2017-06-29] Ju tuffare det är på jobbet, desto högre hinder klarar Lotten Svensson av. Adrenalinpåslaget är enormt. Och häftigt. 600 kilo tunga stoet Lady Cortezze och Lotten samarbetar fint.

[Högskolan i Skövde]

Unikt fynd av europeisk stör i Lysekils hamn!

[2017-06-29] I slutet av mars upptäckte skepparen och matrosen på färjan Carl Wilhelmsson en märklig fisk som flöt i Lysekils hamn. Nu visar DNA-tester vid Göteborgs universitet att det rördes sig om en fisk som är mycket ovanlig i svenska vatten.

[FishEco]

Tidningar som symbol för media. Foto Carina Elmäng.
Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-11-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?