Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Universitetet i media

Mediabevakningsföretaget Retriever utför en kontinuerligt uppdaterad sammanställning av hur Göteborgs universitet skildras i media.

Aktuella pressklipp

3 myter om lyckopiller som alla borde veta

[2017-03-29] Mediciner mot depression skrämmer många. Men de är varken ett lyckopiller eller en beroendeframkallande drog. Så här säger senaste forskningen! Du blir beroende!

[MåBra]

Hakkors-skulptur invigs i Göteborg trots protester

[2017-03-29] En omdebatterad skulptur föreställande ett hakkors invigs under onsdagen när det är vernissage för utställningen Mellankomst på Sjöfartsmuseet i Göteborg. Utställningen är ett samarbete mellan museet och konststudenter vid Akademin Valand.

[Omni]

Miljöprofessorn som blir ledarskribent i ETC Göteborg

[2017-03-29] Thomas Sterner är professor i miljöekonomi vid Handelshögskolan i Göteborg och en av dagstidningen ETC Göteborgs nya ledarskribenter. Thomas Sterner, professor i miljöekonomi och ny ledarskribent för dagstidningen ETC Göteborg.

[ETC Göteborg]

Uppdrag: Gör världen begriplig

[2017-03-29] Du borde tala med Anna, sa professor Hans Rosling när vi kontaktade honom en tid före hans plötsliga död. Anna, svärdottern, är en av hjärnorna bakom Roslings berömda och pedagogiska metoder för att redovisa fakta. Så vi gjorde som Hans sa.

[Tidningen Vi]

Miljöprofessorn som blir ledarskribent i ETC Göteborg

[2017-03-29] Thomas Sterner är professor i miljöekonomi vid Handelshögskolan i Göteborg och en av dagstidningen ETC Göteborgs nya ledarskribenter.

[ETC]

Stråkmusik i Giresta kyrka med masterstudenter

[2017-03-29] Violinisten Ylva Larsdotter och cellisten Amalie Stalheim är masterstudenter vid Edsbergs musikinstitut, en avdelning av Musikhögskolan i Stockholm.

[Enköpings-Posten]

Nu invigs hakkorsskulpturen - trots protester

[2017-03-29] I dag är det vernissage för Emil Carlsiös omtalade hakkors-skulptur utanför Sjöfartsmuseet. Johan Zandin (V) menar att uppförandet är oförenligt med styrdokumenten för Göteborgs stad.

[Göteborgs-Posten]

Mäter för rätt dos

[2017-03-29] Antibiotika. Med Hanna Woksepps metoder kan läkemedelsnivån mätas hos enskilda individer. Hennes studier visar att många iva-patienter får för låga doser.

[Vårdfokus]

Så kan din shoppingkasse kan vara omoralisk

[2017-03-28] Är du omoralisk i matbutiken? En fråga du antagligen inte ställer dig så ofta, men kanske borde ställa dig oftare. Hör professorn Bengt Brülde om hur vi bör handla.

[Skövde Nyheter]

Forskning om stamceller saknade tillstånd

[2017-03-28] Två professorer vid Göteborgs universitet har gjort sig skyldiga till oredlighet i samband med forskning om stamceller och organdonationer. Bland annat saknades vissa tillstånd. Kritiken ges av universitetets rektor.

[Norrköpings Tidningar]

Tidningar som symbol för media. Foto Carina Elmäng.
Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-11-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?