• De tilldelas Fredrik Roos stipendium

[2017-03-28] Performance-artisten och alumnen Josefine Östberg Olsson från Akademin Valand, är en av tre konstnärer som får dela på Malmösonen Fredrik Roos årliga konststipendium - ett av Sveriges största, skriver sydsvenskan.se.

• Studierna ledde till apputveckling av språkstöd för nyanlända

[2017-03-24] Lorna Bartram började läsa Språk och interkulturell kommunikation hösten 2015. Hon skapade en app för att överbrygga språkbarriären mellan nyanlända och sjukvårds- samt förskolepersonal och blev sedan anställd i två projekt där hon fortsätter att utveckla språkstöd för flyktingar.

• Världsvattendagen lyfter fram vattens betydelse

[2017-03-22] Idag är det Världsvattendagen. Den sker varje år den 22 mars med målet att lyfta fram vattenfrågor i alla dess former.

• E-handel av mat - en växande trend

[2017-03-20] För barnfamiljer är tiden direkt efter arbetsdagens slut ofta den stressigaste på hela dagen. Ska man dessutom fatta beslut om middagsmat och åka till butiken och handla kan det bli så mycket att man börjar leta efter andra alternativ. E-handel av mat är en möjlighet att avlasta familjer i vardagen och tillföra ett mervärde i form av kvalitet och ökade matkunskaper. I projektet Innovativa inköpsstrategier för hushållens matinköp studerar Anna Post e-handeln av mat från ett konsumentperspektiv.

• Konsertcellist och alumn spelar med barn

[2017-03-17] Barn lär sig spela enligt El Sistemas metod, och då är konsertcellisten Claes Gunnarsson med som förebild vid repetitioner och konserter med Nordiska Kammarorkestern, skriver allehanda. Claes Gunnarsson är meriterad konsertcellist med examen från Högskolan för scen och musik.

• Olso-alumner bjudna till träff 4 april

[2017-03-16] Alumner som har läst på Göteborgs universitet och bor i Oslo, är inbjudna till föreläsning och möjlighet att nätverka med alumner från alla nordiska länder på Handelshögskolan i Oslo. Det blir den första nordiska alumnträffen någonsin och det sker i samband med att alumnsamordnare i Norden håller konferens dagarna efter.

• Jason "Timbuktu" Diakité samtalade om identitet och ursprung

[2017-03-15] Med en vit mamma och en svart pappa, och en farfar som arbetat på bomullsfälten i den amerikanska Södern, kände Jason Diakité aldrig att han passade in under uppväxten i Lund. På tisdagen gästade han Göteborgs universitet för ett samtal om sin nyutkomna släktbiografi.

• Alumn från Personal och arbetslivsfrågor?

[2017-03-14] Högskolan för design och konsthantverk söker personalhandläggare, som ska vara ledningsstöd i HR-processer som arbetsmiljö och rehab, kompetensförsörjning, lönebildning, och vid förhandling och tillämpning av arbetsrätten. Sista ansökningsdag är 21 mars.

• Seminarium om en av vår tids största frågor: digitalisering

[2017-03-14] - Digitalisering är en av vår tids stora samhällsutmaningar och innehåller många fler dimensioner än bara teknik, påpekade rektor Pam Fredman när hon på måndagseftermiddagen hälsade välkommen till seminariet Digitalisering - teknik med människa. Seminariet är en del i en serie där regeringen för dialog om aktuella frågor med olika lärosäten ute i landet. Bland de medverkande fanns därför Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning.

• Latin och flöjtspel öppnar nya dörrar efter Liberal Arts-examen

[2017-03-13] Latinintresset tog henne från Göteborgs universitet via Lyon och London till Los Angeles. Nu läser Christa Lundberg, Liberal Arts-alumn, latin på avancerad nivå i USA efter att ha fått ett förmånligt stipendium.